Chrumkavé tacos s bravčovým bokom (podľa Enriqua Olveru)




Chrumkavé tacos s bravčovým bokom (podľa Enriqua Olveru)

Ingrediencie (4 porcie):

Na bravčový bok:

  • 1 kg bravčového boku

  • 240 ml extra panenského olivového oleja

  • 240 ml lojového tuku (alebo iného tuku na varenie)

  • 3 strúčiky cesnaku, roztlačené

  • 1 biela cibuľa, na hrubo nasekaná

  • 2 sušené chilli papričky (morita alebo čípotle)

  • 2 čajové lyžičky soli

Pico de Gallo (salsa):

  • 250 g cherry paradajok, jemne nasekané

  • 115 g tomatillos (alebo zelené paradajky), ošúpané a nasekané

  • 1/2 malej červenej cibule, jemne nasekané

  • 1 sušená chilli paprička chile de árbol, rozdrolená

  • 60 ml mexického piva

  • 60 ml čerstvej limetkovej šťavy

  • Soľ podľa chuti

Na tacos:

  • 1 lyžica (15 ml) rastlinného oleja

  • cca 12 kukuričných tortíl

  • limetkové klinčeky na podávanie


Postup

  1. Predhrej rúru na 120 °C.

  2. V hrnci zmiešaj bravčový bok, olivový olej, lojový tuk, cesnak, cibuľu, chilli a soľ. Jemne priveď do varu, potom hrniec prikry a daj do rúry. Pomaly peč 3 hodiny, až je mäso veľmi mäkké.

  3. Keď je bravčový bok uvarený, vyber ho z tuku a nechaj chvíľu vychladnúť.

  4. Priprav pico de gallo: zmiešaj paradajky, tomatillos, cibuľu, chili, pivo, limetkovú šťavu a soľ podľa chuti.

  5. Na panvici zahrej lyžicu oleja. Polož kúsok bravčového boku kožou nadol a zatlač druhou panvicou alebo ťažkým predmetom. Opekaj asi 10 minút, kým koža nebude zlatohnedá a chrumkavá.

  6. Nakrájaj mäso na tenké pásiky (asi 0,5 cm hrubé).

  7. Na každú tortilu polož kúsky bravčového boku, pridaj pico de gallo a podávaj s limetkovým klinčekom.


Tipy:

  • Tacos podávaj čerstvé, koža je najchrumkavejšia hneď po opečení.

  • Ak chceš extra pikantné, pridaj viac sušených chilli do pico de gallo.



#MexickeTacos #ChrumkaveTacos #BravcovyBok #AutentickaKuchyna #Recepty #FoodBlog #DomaceTacos #TacoLovers #MexicanFood #Foodie #EnriqueOlvera #TacosDoma #PicoDeGallo #TacoTime #GastroTipy

Komentáre